De Dorpsraad

De Dorpsraad is een advies orgaan voor het college van Burgemeester en Wethouders en betreft de inwoners van Opmeer, Spanbroek, Wadway, Zandwerven en de buitengebieden Zomerdijk, de Kaag, Langereis en de Lage Hoek.

Missie
De Dorpsraad behartigt de belangen van de inwoners met betrekking tot de woonomgeving en is een aanspreekpunt voor alle inwoners. Als dorpsraad zullen we u proberen te adviseren en indien nodig te begeleiden. We hopen een positieve ondersteuning van de sociale samenleving te zijn.

De communicatie tussen de gemeente en de burgers te bevorderen en de betrokkenheid en participatie van de dorpsbewoners aan te moedigen.

Wie zijn wij?
Wij stellen ons graag voor door middel van bovenstaande foto. In volgorde: Keesjan Stapel (voorzitter/secretaris), Tinus Waaijer, Crista Koelemeijer, Edwin Blom en Anneke Dam(Penningmeester)

Keesjan Stapel
Voorzitter en Secretaris
Mijn naam is Keesjan Stapel, ik ben een geboren en getogen Spanbroeker. Getrouwd en woon nu in Opmeer samen met mijn vrouw Renske aan de Koekoeksbloem. In 2007 heb ik als gemeenteraadslid (GB) samen met 2 raadsleden (CDA en PvdA) onderzocht naar de mogelijkheid voor een Dorpsraad voor Spanbroek en Opmeer. In de andere delen van onze gemeente zoals Hoogwoud, Aartswoud en De Weere bestond deze al langer. Al snel een aantal kandidaten gevonden die uiteindelijke de Stichting DSO (Dorpsraad Spanbroek, Opmeer) in 2007 hebben opgericht. Toen in 2012 het toenmalige bestuur in zijn geheel af trad, heb Ik mij kandidaat gesteld en opnieuw gezocht naar kandidaten en vond gelukkig goede en geschikte kandidaten. Mijn functie is voorzitter en samen met de andere kandidaten staan wij klaar voor vragen of advies voor alle inwoners van het centrum van onze prachtige gemeente. Persoonlijk doe ik dit met heel veel plezier en onderhoud zo het contact met onze gemeentebestuurders en de bewoners van Spanbroek en Opmeer.

Tinus Waaijer
Ik ben Tinus Waaijer. Bijna 10 jaar geleden op Zandwerven komen wonen. Ik maak al een aantal jaren deel uit van de dorpsraad. Ik ben in het verleden vaak betrokken geweest bij plaatselijke politiek aan de zijlijn.
Ik wil wat daar blijft liggen en toch uitgevoerd moet worden, op de agenda proberen te krijgen. Zodat ook de kleinere zaken opgepakt worden.

Heeft u iets voor ons als dorpsraad, laat het weten, dan gaan wij er mee aan de slag.

Anneke van Dam
Sinds oktober 2021 maak ik deel uit van de DSO, Dorpsraad Spanbroek Opmeer. Een korte introductie: Mijn naam is Anneke van Dam. In 1951 geboren in de Zuidermeerder en na veel omzwervingen, in binnen- en buitenland, sinds 1986 weer terug in West-Friesland. Momenteel wonend op de Roerdomp in Spanbroek.

Ik heb twee zonen en vier kleinkinderen. Een gezinnetje van 5 personen in Aruba en een gezinnetje van 3 personen in Spanbroek. Van huis uit verpleegkundige, later heb ik de administratie gedaan voor het aannemingsbedrijf opgezet door mijn toenmalig echtgenoot. Sinds 2017 ben ik AOW gerechtigd.

Met wandelen, walking handbal, tafeltennis, koor, bridgen, oppassen en de dagelijkse beslommeringen breng ik mijn tijd door. En nu dus penningmeester van de DSO, in deze hoedanigheid hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan de Dorpsraad.

Christa Koelemeijer
Graag wil ik mij even voorstellen als (nieuwste lid) van de Dorpsraad Spanbroek Opmeer,Mijn naam is Christa Koelemeijer, ben getrouwd en woon (bijna) mijn hele leven in Spanbroek/Opmeer.Ik werk vanaf mijn 18e jaar in de zorg en hoop mij met deze ervaring in de sector zorg en welzijn voor u in te kunnen zetten bij de DSO.  Heeft u idee├źn, suggesties of vragen over dit onderwerp die ik mee kan nemen naar de gemeente, kunt u bij mij terecht en natuurlijk ook bij mijn medeleden van de DSO.

Edwin Blom

Graag stel ik mij voor als jongste lid van de Dorpsraad Spanbroek Opmeer. Mijn naam is Edwin Blom, 30 jaar oud en opgegroeid in het mooie Zandwerven. Inmiddels woon ik enkele jaren in het centrum van Spanbroek aan de Van Roozendaalstraat. Ik werk in de internationale handel, maar wil graag ook lokaal mijn steentje bijdragen.

Voorlopig zal ik de deskundige leden van deze dorpsraad ondersteunen en waar mogelijk mij inzetten voor de jongere generatie van Spanbroek en Opmeer. In de toekomst hoop ik aan iedereen te kunnen laten zien dat door participatie veel mogelijk is binnen onze mooie gemeente.